2008. december 08. 11:27 - alliteracio

Szívlapátot neki!!

Szenyorita Szöszi 25 millióért fikázza Kolumbiát

 

Már nemcsak Szlovákiával vannak bajaink, legújabban a tőlünk távoli, egzotikus Kolumbiával is összeakasztottuk a bajuszt. Ezúttal nem a szerencsétlen, megvezetett szélsőségeseink csinálják a balhét: a TV2, merthogy erről az illusztris csatornáról van szó, egy igazi bombázót vetett be a két ország kapcsolatainak aláásása céljából.


(forrás:Metropol-Hírvilág)
----------------------------------------------------------------------------

Drága jóistenem, lehet még ennél rosszabb??
*Agyhúgykő barátaim!
Van feleslegben pár jól karbantartott szívlapátotok????
Mert én már más kiutat nem látok.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alliteracio2.blog.hu/api/trackback/id/tr51810776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.12.08. 16:16:08

Én nem jártam még kolunbiában, de voltam már pl. arab országban és megdöbbentő , hogy milyen különbségek vannak az életformát illetően. Magyarország sem valami tiszta szemétmentes hely, például amikor Németországban vagy angoloknál voltam, ott akkor a tisztaság, hogy én aki még egy taknyos zsepit sem szoktam eldobni, inkább a zsebembe gyűrködöm, el voltam halva és szégyeltem magam , hogy milyen piszkos kis országban élek. Ott minden fűszál egyforma nagyságú és ugyanarra dől, NINCS kerítés, és mintha egy mesevilágban élne az ember, minden házikó mézeskalácsból lenne, főleg vidéken. Ellenben például Tunéziában, ahol minden az én szám ize szerint van kialakítva a turistaövezetben pálmafák sora van ültetve, az ember csak gyönyörködik benne, de én például azt tartom , hogy apiac a kultúra lelke, ott lehet igazán meglátni, hogy hogyan élnek a helyi emberek, mit fogyasztanak, mit vásárolnak stb. Kimentem, nem egyedül persze....de egyszerűen amit ott láttam.....szemét szemét hátán , ezt már korábban is észrevettem , hogy két luxusszálloda között szeméttelep van. A pacon a kosz az elképesztő volt, és ott a földön árulták a helyi kis kenyérben sült ételüket. Én gondoltam magamban "na itt rugdalják az ételt a koszban ettől sem vesz senki!"
Ja aszittem, és vették, és ették, mert náluk nem ugyanaz a higénia van mint nálik, a víz ugyan nem fertőzött , hanem annyira túl van fertőtlenitve, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan, sőt még fogatmosni sem lehet vele. Ahogy az ember egy kicsit kikandikál a turistaövezetből észreveszi, hogy nem is olyan buja és szép az az ország, sivár és kietlen, rengetegen éheznek....nem felejtem el soha mikor egy túra alkalmával , tevegeltünk ,meg miegymás ami a "gazdag" turistának kell, kinyalták a helyiek a picsánkat, kint a sivatagban....és akkor kijött egy kislány egy "házból" (itthon kb. a malacok jobb helyen vannak) és akkor odajött , oéyan szép volt, 6 éves lehetett tartotta a kis markát, olyan szívet markolászó volt, annyira vékony és alultáplált volt, rózsaszín csattal a hajában(valószínű azt is egy turistától kapta) Hát mit tehet az ember....ami akor nálam volt pénz (nem sok) mindet nekiadtam, és örült. Az ilyen helyeken , mindig barátságosak az emberek! És a kicsinek is örülnek!

És most ez , hogy kapcsolódik ez ide? Nagyon is jól mutatja be a Hargitai Bea a kolunbiát, az már más kérdés , hogy állandóan fertőtleníti a kezét meg nyávog, olyankor jól fejbe kéne baszni egy szívlapáttal! De valójában betekintést enged abba , hogy ezek az emberek, hogyan is élnek valójában!

jaj, bocs , hogy ilyen hosszú lett!

alliteracio · http://napipuszi.blog.hu 2008.12.08. 17:30:28

Húú, Bogikám, dehogyis baj, hogy ilyen hosszú lett!
Sőt!
Kicsit más szemszögből is betekinthettünk általad e népek mindennapi (sivár?, koszos?) világába....
Ám itt tulajdonképpen Beáról van szó, a 25 milliócskáról (pff de szívesen adakoznék belőle a szerencsétlen csóró nyomorult "bennszülötteknek"!), meg a tv2 egész mizériájáról. De legfőképp mégiscsak Beának a habitusáról (már ha van neki), a modoráról, a szemmel létható megrendezettségről....stb, stb....Meg hogy hülyére veszik a nézőket.
(Már aki -még- nézi.)
Mindenesetre köszönöm hosszú hozzászólásodat, és az élményeidet!
Neked kellett volna Kolumbiába is menni vazz!! :DDDDDDDDDDDD
(((jobban jártunk volna.....legalábbis HITELESEBB lettél volna az tuti)))

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.12.08. 20:15:20

Húúú lenne még mit mesélnem , sokat. Mert van! Értem én hogy a beáról van szó, de ilyen élmények után már egy ilyen szart is másképp néz az ember! Engem nagyon idegesít , hogy állandóan fertőtleníti a kezét, mintha zok az emberek leprások lennének, persze legyen elővigyázatos az ember, de nem kell azt így kimutatni, hogy undorodik tőlük, egy kézfogás után egyből mosakszik és fintorog, mikor azok az emberek szívesen látják és segítenek nekik, és mindezt miért? Csak azért mert ők nem olyanok mint mi, nem várnak cserébe semmit , mert bennük még van jószándék, minnél "primitívebb" helyen vagy majdnem hogy csak nagyobb szeretettel fogadnak. Ki ne látott volna még afrikai gyerekeket, aki a kamera körül tolonganak és mosolyognak meg integetnek!? Annak ellenére , hogy szegényebbek, sokkal boldogabbak, meg vidámabbak, barátságosabbak mint mi!

alliteracio · http://napipuszi.blog.hu 2008.12.09. 10:26:22

ááááhhhh....egy kényes picsa, az!

A többit értem én, és örülök, hogy leírtad....és milyen igazad van sokmindenben!
Szét lehetne nézni, hogy HOL, KI a primitív!! :p

tanillati (törölt) 2009.06.29. 23:19:34

Szóval a Bea,Kia? Megmondjam? Nem ,erre nekem nincs pénzem ,ha csak rá nézek de inkább nem is nézek ez olyan mint a győzi sorozat, és aki megnézi az csak csodálkozik ,hogy tudtam kibírni ilyen sokat?
Más .Kolumbia , a népek otthona akkor is ha csak bádog vagy mint nálunk ,vályog.Szegények örülnek hogy élnek ,nincs kedvük a fűre ügyelni,nincs is mivel lenyesni. Vannak mert még vannak,ezért hálát adnak ,nyugi eljő a szép ujj ide ,már nem kell sokat várni.
süti beállítások módosítása